yeah ., cuti....(balik kampung)
Friday, February 11, 2011 • 5:18 AM • 0 comments
hey2., tentawan ., windu kat korg semua...urm okay ..cerita mengenai tajuk di atas .,balik kampung ....yeah.,pde cuti skul yg lalu aku telah balik kekampung aku di bukit piatu cehh ayad cm dalam karangan 180 patah perkataan dahhh...huhu..oke2 ...
dah lame aku tak balek ruma nenek walopun dekat jerk...huhu .bzlah...urm balik jer kampung hazimah dan nabilah suda menanti disane., yeah sangad best .,sepanjang dirumah nenek sy byk spent time gn hazimah ...huhuh pape lah janji aku lyn sumeorg!!!!first day dok umah nenek ktorg bincang nak g mane., tkbest larh asyek dok ruma jer., skali skale kami niyh nak jugak keluar rmah., huhu..pikernye piker., bru teringad tkder transport pulak nak antar kami kemane2..so ape lg dok rumah je lah..

hari kedue., menunggu kepulangan syamin ..huhu penat menunggu sebelom tu ak hazimah ,nabilah n family dieorg prgy membeli belah kat mydin MITC dulu...then aku ,hazimah n nabilah pergy karaoke...best best..huhuhutk percaye...emmm ade aku kesa ????kat mydin tuh keje ktorg asyek amik gmba jer, urm ...tp kami bukan jakun k........mmg hobi kami mengambil gambr yg laen jgn jlous k...

nak dekat malam mcmtuh syamin pun sampai ...ktorg pun dok beborak ktawe2 ..,n mcm2 lah...n koerang nk thu tk pd malam tu jugak ak,syamin n hazimah buad projek haram., projek ape???ha., malam tu ktorg kluar nak bli topup ., tp kdai yg dekat gn rumah nenek tu pulak tak jual topup .,,then ktorg tnyelah ., kat mane kedai yg ade jual topup lgy???lpastu ., tuan kedai tu cakaop ., kat flat depan sane.,bapak gile jauh kot..huhu ...ttber jer hazimah ke syamin yg ajak p flat tuh sb time tu kami mmg memerlukan topup huhu....ape lgy kiteorg jaln kaki lah ke flat tu tanpe pengetahuan sesiape pun...bayangkan ., dari bukit piatu nak ke flat sri siantan tuh....brape jao ???time malam pulak tuh

tkod seyh ktorg., tp last sampai jugak,,,time nak blek tu., mcm2lah ktorg piker., tkod kne marah sb lambt blek lah., ape lah ni lah tu lah., last2 balek ., tkkne tye ape2 pun haha....

so kat ruma tu ., ktorg asyek berborak2 jer., bergossip lah ape lah ., huhu ...ak gn syamin kerja asyek dok membuli syabil jer..huh kesian itu budak., iyelah mane tak asyek nak menanggis jer..huhuh

ktorg tklah selalu main jer., ade jugak time ktorg bce buku., bak kte nenek ape tao cucu nenek ni sume nye baik2 ceyhhh ...kasi gebang siket huhulpastu waktu petng sebelum buad makan2 kat rumah nenek aku ,syahir,hazimah,dan syamin ,...jalan2 1 kampung tuh dah amek gamba...weeeeeeeeeee mmg best siot., hehe

then ., keesokkan harine,, hazimah pun balik kl semula., ade sedikit boring di situ., tp syamin still ade..huhu so tk payah blik rumah dulu., urm yeah btw sebelum hazimah ktorg pergi kedai yg dekat gn rumah nenek tu,, mcm2 lah ktorg borong., hehe...best lah., mmg kaye kot tuan kedai tu ktorg buad,HAHA

then mse hazimah dah balek ak gn syamin,, still bcakap., chat each other., buad keje bodoh huhuh., urm ., yahhh aku sempat ikod syamin pergy hari kelyarge belah ayah dieorg., not bad lah...ok2 jer..time kat sane ak agak boring lah., tp nak menggelakkan dr boring., ak mcg gan atok kesayangan ak(izzat)haha..

lepas.,tu esok tu syamin n family pack2 barang sb nak balek dah., ak pun ready kan barang sb balek jugak., tp syamin lah yg blek dulu., mmg best lah aku ckp time kat rumah nenek., tak sabar nak tnggu cuti yg akan datang., ngeeee

eh korg takcye ea., yg ktorg gle2 enjoy mse cuti aritu, takcye sile lah tngok gmbar dbwah (amek ko)



 







OLD • NEW
This owner ♥
Thank for coming


Chating here ♥
Leave your footprint here

Put your cbox

Awesome people ♥
Thank for following me

Put your Followers widget