crush,Jiran,sahabat :')
Tuesday, September 10, 2013 • 10:36 AM • 0 comments
Memandangkan harini Noran free 
Noran nak cerita satu kenangan yg paling perit dalam hidup Noran
Kehilangan seorang sahabat,jiran dan crush yang noran kenal sedari kecil lagi
Nur Muhammad Bin Basri, Dia meninggal akibat kemalangan jalanraya pada 15.8.2013
Noran dapat tahu die meninggal masa noran baru balik dari jalan jalan
and tengok wayang dgn kawan noran
Bila ada jiran noran bgthu,yg arwah accident teruk and tkthu yg sama ada arwahh hidup atau meninggal,badan noran terus mengigil ...Macm tk percye dngar ape yg didengarkan
2hari sebelum arwah meninggal, arwah sempat tegur noran.
time tu nazatul,syahira,ain and eyka pun ada sekali.
Dieorg sendiri nampak mcamana lembutnya suara arwah panggil nama noran
Malam tu,masa dengar penguguman dari surau yg arwah dah meninggal,
noran sebak n terus menangis
Family noran,semuanyaaaa bercerita pasal arwah.
Mama,papa.makcik noran semua terdiam ..Terkilan termenung kan pasal arwah
Mama cakap mama dgn mak dia sama2 pregnent dulu
Noran dengan muhammad dulu sepatutnya lahir sama tahun,
Tapi mama saja cepat lahirkan aku . LOL
Noran dengan muhammad ni boleh dikatakan rapat, rumah kitaorg selang 3rumah je,
memang dikatakan selalu lah aku nampak die,
waktu pagi nak pergi sekolah,waktu die nak pergi padang main bola,waktu die merayau.semuanya :/
tapi sekarang semua tu hanya tinggal kenangan,
kenangan yg menjadi pengubat sewaktu noran merindui dia
Masa kecik kecik dulu arwah suka menyakat Noran,kitaorg mengaji dekat tempat yg sama
Masa mengaji tu masing2 berebut nak mengaji dulu nak balik dulu,
sb time tu mengaji malam so siapa yg balik lambat kena balik sorang,
nanti mula la dia takutkan 'ADA HANTU la,ADA MOMOK la'
masa bulan puasa tahun ni,setiap kali balik sekolah hari hari noran akn bertembung dgn arwah
sb arwah tolong jiran sebelah rumah Noran ni berniaga kat baazar ramadhan,
so die org yg terawal akan ada kat rumah jiran noran tu.Die suka senyum bila pandang noran
MasyaAllah ,senyum dari muka arwah memang cantik sangat sangat,
sampai sekarang Noran ingat senyum dia

Jiran2 Noran ckp masa puasa tu,ramai nampak perubahan dari arwah,arwah semakin rajin beribadat,
lepas sembahyang terawih die akan stay kat surau untuk baca al-Quran pulak.
Arwah ni seorang yg sangat sangat baik,Die banyak kawan,banyak sangat.
Masa arwah meninggal malam tu ramai gila kawan kwan die yg datang.
Tak kira masa kat hospital,dkt rumah hinggalah mengusung arwah ke kubur

Masa muhammad nak dikebumi kan tu,dan ada van jenazah yg tunggu untuk bawa dia kekubur
tapi kawan kawan die ramai yg bersuara nak usung arwah gilir gilir ke kubur,
Ramai yang sayang dia,Lepas tu dari hari ke hari,
Macm2 jenis surat khabar keluar cerita pasal arwah
Dia kebanggaan negara, die pandai bersilat,pandai main bola.
Dulu aku pernah sama sama belajar silat dengan die, belajar dgn persatuan silat yg sama
tapi aku berhenti sb tak berani,aku tak macam arwah,arwah berbakat,arwah kuat :')
arwah pesilat terbaik dimalaysia ...

sebelum pergi arwah tukar profile picture facebook 
gambar yg berlatar belakangkan kubur atuk die,
And kubur arwah muhammad dkat belakang tempat yg die diri dkat dlm gambar tu
Gambar tu seolah-olah petanda bahawa arwah ingin pergi.

Masa arwah nak pergi jalan beraya tu,arwah ada ckp yg arwah nak sambut raya puas puas,
Sb tahun ni tahun last arwah sambut raya,Hasrat arwah tercapai .
Dia dapat smbut raya and habiskan hari hari die dengan orang yg die rapat :)
Masa malam kenduri kat rumah arwah tu,
abg sedara arwah tunjuk gmbar arwah time kat bilik kecemasan
Airmata Noran mencurah-curah. Hanya Allah je tahu perasaan Noran .
Time tu Noran mintk kat Allah,supaya Allah jaga muhammad,lindungi muhammad
Muka arwah dalam gambar tu,lain...lain sangat,teruk betul akibat kemalangan tu

Setiap kali mama lalu dkat tempat arwah accident tu(bawah flyover masjid al-azim) ,
Noran mesti tutup mata, Noran taknak tengok tempat arwah hembuskan nafas terakhir tu ,
Noran taknak tempat tu wujud!
Muhammad.... noran rindu muhammad.noran harap muhammad masih ada disisi noran
ada untuk ukirkan senyuman indah muhammad tu untuk noran.
tapi hakikatnya muhammad dah pergi dulu, pergi meninggalkan noran.
pergi tanpa pesan :( lepas ni noran tak dapat nak usha muhammad dari jauh dah
pagi pagi nak pergi sekolah dah tak ada muka muhammad dah.

Lepas ni waktu petang dah tak ada dah  muka budak yang sibuk jinjit kasut bola depan rumah :'D
Mungkin Allah lebih menyayangi Muhammad ,sebab tu muhammad pergi dalam usia yg sangat muda
Muhammad jangan risau , noran akan sentiasa doakan Muhammad.
Noran akan menyusul muhammad tak lama lagi
Noran nak teman muhammad,
Noran nak ada dengan Muhammad macm kita sama sama dari kecil hingga hayat terakhir muhammad. Muhammad pergi masa tarikh ,lagi 3 hari genap sebulan Muhammad pergi
Noran hope sangat dapat ziarah kubur Muhammad :') -AlFatihah
SAYONARA

Arwah Nur Muhammad Bin Basri


Ni lah dear crush kita :')

profile picture terakhir arwah dkat fb

kenangan arwah semasa pertandingan silat olahraga

kisah kemalangan arwah :')

and dkat click sini kalau nak tahu cerita saat saat terakhir arwah
sebab kat blog yg tu ,ada post dari adik kawan arwah yg accident sama sama dengan arwah tu :')
Sekian dari hati yg tulus dan ikhlas.Assalamualaikum


OLD • NEW
This owner ♥
Thank for coming


Chating here ♥
Leave your footprint here

Put your cbox

Awesome people ♥
Thank for following me

Put your Followers widget